3 motive pentru care nu trebuie sa fii stresat cu privire la implatul dentar

Implanturile dentare au cunoscut o tot mai mare popularitate odata cu trecerea timpului, multumita randamentului ridicat si durabilitatii pe care le ofera. In mare parte, rezistenta si eficienta se datoreaza materialelor utilizate pentru realizarea acestor implanturi. Este vorba despre titaniu si alte materiale 100% biocompatibile, foarte durabile, care pot garanta lucrari dentare ce rezista intreaga viata.

Titaniul are de asemenea o afinitate naturala pentru tesutul osos, motiv pentru care celulele noi se vor dezvolta cu usurinta in prezenta sa si vor facilita osteointegrarea rapida a implantului.

Desigur, pentru realizarea unui implant dentar este nevoie de operatie. Interventia chirurgicala poate sa provoace multora o retinere, intrucat perspectiva operatiei aduce in majoritatea cazurilor renuntarea pacientilor la o astfel de solutie. Cu toate acestea, nu exista un motiv intemeiat pentru care trebuie renuntat la o astfel de procedura. Implantul dentar implica o operatie de rutina, provoaca un nivel minim de disconfort, iar daca este realizata de maini experimentate, rata de succes este foarte apropiata de 100%.

Daca iti faci la randul tau probleme si griji cu privire la solutia unui implant dentar, iti prezentam in continuare 3 motive pentru care nu trebuie sa te stresezi cu privire la acest aspect.

Procedura va fi planificata precis, pana in cele mai mici detalii

Operatia de implantare este o procedura minora, in principal datorita faptului ca toate detaliile despre amplasare sunt analizate si stabilite din timp. Pentru cazuri mai complexe, medicii dentisti se ajuta de radiografiile dentare, pentru a determina locatia exacta a fiecarui implant si pentru a crea un ghid al intregii operatii, pas cu pas, procedura cu procedura.

In aceasta maniera, operatia devine minim invaziva, fiecare incizie fiind planificata exact pentru a crea acel mic canal in care urmeaza sa fie amplasat implantul.

Operatia de implantare poate fi efectuata sub anestezie

Implantarea este, de obicei, o procedura mai simpla decat extractia dentara. Daca esti suficient de sanatos pentru a putea sustine procedura nu ar trebui sa iti faci deloc griji.

In cazul in care durerea resimtita reprezinta o problema pentru tine, afla ca implantarea va fi facuta sub actiunea unui anestezic. Medicul stomatolog specialist va anestezia local zona in care urmeaza sa fie instalat implantul si nu vei resimti deloc durere.

Recuperarea este rapida si disconfortul e redus la minim

Dupa cum am mentionat si anterior, inainte de punerea in aplicare a unei astfel de proceduri, se realizeaza un plan foarte bine pus la punct. Multumita acestui ghid detaliat, dar si a tehnologiilor de ultima ora pe care le utilizam in cadrul clinicii Megasmile, implantarea este minim invaziva, recuperarea este foarte rapida, iar disconfortul resimtit de pacient este redus la minim sau chiar absent in totalitate.

Cazurile difera in functie de starea de sanatate a pacientului si alti factori avuti in vedere. Uneori poate fi necesara administrarea ulterioara a calmantelor si medicamentelor anti-inflamatorii, insa astfel de situatii apar foarte rar. Majoritatea interventiilor de acest tip afecteaza intr-o masura foarte redusa tesuturile de la nivelul cavitatii bucale, chiar inciziile si suturile prezentand un nivel minim de disconfort.

Cum se realizeaza implantul si ce rata de succes are operatia?

Procedura exemplificata mai sus este urmata intocmai in cadrul clinicii Megasmile. Va fi conceput un plan pentru implantare ce va include toate etapele, de la pregatirea zonei pana la finalizarea implantului prin amplasarea coroanei.

In functie de caz si de starea de sanatate a pacientului, implantul poate fi finalizat in cateva saptamani sau in cateva luni. Despre rata de succes a interventiei putem spune ca este una din cele mai ridicate: multumita tehnologiei de ultima generatie si specialistilor acreditati de care dispunem, acesta se situeaza la un procent de peste 98%.

Avand in vedere toate cele mentionate mai sus, implantarea nu mai trebuie sa fie un motiv de ingrijorare sau de retinere. Expertii Megasmile va stau la dispozitie oricand cu informatii suplimentare – ne puteti contacta chiar astazi pentru a beneficia de avantajele oferite de implanturile dentare: un zambet sanatos, complet, stralucitor si plin de incredere.

      MegaSmile
      Logo
      Enable registration in settings - general