Afla cele mai frecvente 9 intrebari in legatura cu implantul dentar

Pentru ca zambetul este cartea noastra de vizita, este deosebit de important sa acordam dintilor nostri toata atentia de care este nevoie. De cele mai multe ori, din lipsa de timp sau din alte cauze, amanam vizita la stomatolog, punand in pericol sanatatea dintilor si riscand inrautatirea situatiei.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca orice problema solicita o rezolvare cat mai rapida, altfel salvarea unui dinte sau a unei masele nemaiputand fi posibila. Daca ai observat ca te afli in situatia in care risti sa pierzi unul dintre acestia, apeleaza imediat la stomatolog.

Ce este implantul dentar?

Daca ai ajuns prea tarziu la dentist si unul dintre dintii tai nu a mai putut fi salvat, MegaSmile iti vine in ajutor cu o solutie inovativa care, cu siguranta, iti va surade: implantul dentar. Acesta reprezinta o interventie chirurgicala, efectuata de catre medicul stomatolog chirurg, prin care este introdusa pe suprafata arcadei dentare o radacina artificiala care va sustine un nou dinte.

Se stie ca atunci cand in dantura este un spatiu lasat de un dinte lipsa, persoanele se simt oarecum stanjenite si evita sa rada cu gura deschisa sau sa manance in public. De aceea, implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie pentru a scapa de aceasta stare. In urma procedurii, oricine va putea sa manance confortabil, sa zambeasca si sa isi recapete increderea in sine.

9 intrebari in legatura cu implantul dentar!

Ca si celelalte proceduri chirurgicale, si implantul dentar ridica o serie de intrebari referitoare la numeroase aspecte. In continuare, MegaSmile ofera clientilor sai cateva raspunsuri pentru a clarifica posibilele nelamuriri ale acestora.

Sunt un candidat potrivit pentru aceasta procedura?

De obicei, orice persoana care are un dinte sau mai multi lipsa poate opta pentru o astfel de interventie. Limitele principale si confirmarea ca te incadrezi in categoria care poate avea parte de un implant dentar este calitatea si cantitatea osului in care acesta va fi inserat, precum si pozitia canalului cu nervi si vase fata de arcada inferioara si a sinusului maxilar fata de arcada superioara.

Exista contraindicatii pentru realizarea unui astfel de tratament?

Desi majoritatea pacientilor sunt eligibili pentru aceasta procedura, exista o categorie care trebuie sa realizeze o serie de teste inainte de a i se aplica tratamentul. Printre principalele contraindicatii trebuie mentionate urmatoarele: persoanele care sufera de diferite boli de sange sau de oase, de diabet sau cele care sunt predispuse unor factori subiectivi (grosimea si inaltimea osului – acesta nu are dimensiunile suficiente in locul in care este necesara amplasarea unui implant).

Din acest motiv, inainte de a fi plasate implanturile dentare, pacientii care se incadreaza in aceste categorii, vor urma o serie de analize de sange, tomografii computerizate si alte investigatii specializate.

Exista limite de varsta pentru persoanele care sunt interesate de tratament?

In ceea ce priveste anii pe care pacientii trebiue sa ii aiba, trebuie mentionat ca varsta nu reprezinta un impediment daca cineva vrea sa beneficieze de implant. Pe de alta parte, starea generala de sanatate isi poate spune cuvantul. Daca pacientul sufera de anumite boli cronice, atunci ar putea fi contraindicat tratamentul cu implanturi.

Ce conditii trebuie indeplinite pentru ca implantul sa aiba succes?

Acest procedeu functioneaza daca implantul imita structura dintelui natural, ceea ce si face. Daca exista probleme de alta natura, poate fi afectat procesul de realizare a unei astfel de proceduri. Asa cum este si in cazul dintelui natural, implantul se realizeaza prin inserarea in osul maxilarului.

Daca osul este santatos, atunci operatia va avea suscces. Rezultatele bune depind de fundatie, la fel ca si in cazul operatiilor plastice. Orice constructie trebuie sa aiba fundatia amplasata pe un pamant strasnic, solid. Daca acesta este nisipos sau mlastinos lucrarea nu va rezista foarte mult.

Pentru ca implantul sa fie facut cu succes, osul in care acesta este fixat trebuie sa fie suficient de gros si de inalt. Osul maxilarului trebuie sa fie solid la exterior in zona osului mai moale din interior, in scopul de a face posibila tinerea implantului in conditii de siguranta. Vindecarea din jurul implantului se va face mai rapid in functie de sanatatea gingiei care ajuta la protejarea maxilarului impotriva infectiilor. In concluzie, starea generala buna de sanatate este benefica daca un client doreste sa candideze pentru un implant dentar.

Ce analize trebuie sa faca pacientul caruia urmeaza sa i se aplice un implant dentar?

Clinica sau cabinetul stomatologic in care se va efectua operatia, trebuie sa solicite prezentarea unui examen medical inainte de a incepe procedura. Prin acesta se va dovedi daca pacientul este apt. Analizele care trebuie facute sunt urmatoarele: colesterol, acid uric, calcemie, hemoleucograma, VSH-ul, ureea si timpii de sangerare.

Ce tip de probleme pot interveni?

Una dintre problemele care apar cel mai frecvent este igiena deficitara a pacientilor. Cel care poarta un astfel de implant trebuie sa fie constient de faptul ca pentru a putea pastra implantul o perioada indelungata, este necesar sa mentina curate zona gingiei din jurul implantului.

O alta chestiune de care trebuie sa tina seama obligatoriu este evaluarea periodica si igienizarea implanturilor o data la 6 luni, care se va desfasura in cadrul cabinetului medicului stomatolog. Cea mai mare parte a complicatiilor care apar dupa aplicarea acestei proceduri se datoreaza indiferentei si nepasarii pacientilor privitoare la igiena orala corespunzatoare.

Care este ordinea etapelor de tratament?

La prima intalnire dintre pacient si medicul stomatolog se va realiza o consultatie si o anamneza amanuntita, precum si un radiodiagnostic, urmat de un plan de tratament. In cadrul celei de-a doua intalniri, va avea loc plasarea imlpantului, Aceasta este o procedura nedureroasa, inalt specializata si netraumantizanta pentru beneficiar.

La un interval de 7 zile dupa interventie, se vor indeparta firele de sutura. Apoi urmeaza perioada numita osteointegrare care va dura cel putin 6 luni. Durata acesteia depinde de cum se prezinta locul in care se va realiza procedura, dar si de situatia clinica a pacientului. In acest interval de timp, celulele osoase se vor atasa de suprafata implantului, realizandu-se blocul comun dintre osul maxilar si implant.

Cat dureaza tratamentul si ce implica acesta?

Dupa ce s-au efectuat tomografiile computerizate, radiografiile si testele de sange, se va incepe plasarea implantului, in acest timp pacientul aflandu-se sub anestezie. Odata inserat in os, se va acoperi cu gingie. Tot ce va simti pacientul sunt firele de sutura. Dupa aproximativ 3 ore, este posibil sa se simta un disconfort moderat, perioada in care anestezia inceteaza sa isi mai faca efectul.

Timpul desfasurarii interventiei este de aproape o ora sau mai mult in cazul in care vor avea loc implanturi multiple. Apoi va avea loc perioada de asteptare, in care se va face legatura dintre os si implant, osteointegrarea care va dura cel putin 6 luni. Dupa acest timp, se va atasa un bont protetic. In general, aceste proceduri (atasare bont protetic, protezare prin coroane, punti sau proteze) necesita realizarea unor sedinte care dureaza cel mult 10 zile, pentru ca laboratorul de tehnica dentara va avea nevoie de timp pentru a executa coroanele si protezele pe aceste implanturi.

Ce include segmentarea tratamentului?

In vederea realizarii unei proceduri care sa dea roade, atat pacientul cat si medicul trebuie sa urmareasca niste pasi:

 • punerea diagnosticului si elaborarea unui plan de tratament, realizarea CT-urilor, a radiografiilor si a modelelor de studiu;
 • extractia dintilor care nu mai pot fi recuperati, controlarea infectiilor paradontale, detartrajul, precum si planning-ul radicular (terapie antimicrobiana);
 • controlarea protetica prin intermediul echilibrarii ocluzale;
 • introducerea de implanturi dentare si reconstructia protetica;
 • programul destinat dispensarizarii pentru igiena.

O metoda moderna de tratament care implica implantul dentar poate fi asigurata cu succes numai daca se va tine cont de cele precizate mai sus. Ar fi de neconceput, in zilele noastre, neluarea in considerare a posibilitatii implanturilor atunci cand se realizeaza un plan de tratament. De ce se recomanda acest fapt? In primul rand pentru ca pronosticul reabilitarii orale prin implanturi este superior metodelor clasice terapeutice destinate rezolvarii edentatiilor. Procentul realizarii cu succes al tratamentelor prin implanturi dentare creste considerabil daca acestea sunt aplicate si gandite corect.

In foarte multe cazuri, implanturile dentare care se fac in ziua de azi, reprezinta un tratament de electie cand vine vorba de restaurarea dintilor pierduti. Medicii stomatologi inregistreaza un numar in crestere continua pentru astfel de interventii, datorita rezultatelor foarte bune ale aplicarii operatiunilor.

Prin intermediul acestui tip de tratament dentar, se poate evita prepararea dintilor care sunt adiacenti sanatosi in vederea rezolvarii problemei din zona afectata de lipsa dintilor. Unul dintre avantajele suplimentare pe care aceasta metoda il prezinta este pastrarea osului alveolar, care in cazul celor mai multe tratamente de restaurare ar fi resorbit si ar duce la complicatiii de cele mai multe ori.

O prezentare mai concisa a procedeului ar fi urmatoarea. Implantul dentar constituie o piesa de titan care se prezinta sub forma de surub si serveste drept inlocuitor al radacinii dintelui natural care lipseste. Plasarea acestuia se va face dupa ce locul unde s-a efectuat extractia se vindeca sau chiar dupa o extractie, in acest caz apelandu-se la o interventie chirurgicala care nu prezinta complicatii in comparatie cu agresivitatea unei extractii. Implantului integrat in os i se va atasa o piesa metalica, bontul proteic, deasupra caruia se va plasa coroana, proteza sau puntea aleasa de medic care va tine locul dintelui sau dintilor lipsa.

   MegaSmile
   Reset Password