Orice dantura care beneficiaza de ingrijirea corespunzatoare ar trebui sa ofere posibilitatea de a avea parte de o buna masticatie si de un aspect estetic cat mai adecvat. Din nefericire, lucrurile nu stau deloc asa, mai ales acum ca majoritatea alimentelor ce se consuma afecteaza intr-o masura mai mare sau mai mica sanatatea dintilor.

Din cauza mai multor factori externi si interni, unele persoane isi pierd rand pe rand dintii la o varsta mult prea tanara, iar acest fapt le creeaza tot felul de probleme pentru ca odata cu acest lucru le scade si increderea in propria persoana, precum si stima de sine.

Daca in trecut variantele de a remedia aceste situatii erau limitate, acum posibilitatea de a beneficia de un implant dentar nu mai este o noutate. De aceea, numarul persoanelor care se bucura de avantajele implantului este in continua crestere.

De prezenta sau lipsa unui dinte depinde si viitorul celorlalti, pentru ca in cazul in care unul sau mai multi cad, restul danturii are de suferit. Acestia sunt mai predispusi inclinarii, caderii sau chiar inghesuirii. Un implant dentar realizat in mod corespunzator va ajuta considerabil de mult si va exclude posibilitatea de a deteriora restul dintilor.

Ce este implantul dentar si ce avantaje ofera aceasta procedura medicala?

Implantul dentar reprezinta o modalitate extrem de eficienta de a pastra stima de sine dorita si, in acelasi timp, de a realiza masticatia in conditii cat mai favorabile. Ce este de fapt acest implant, cum se realizeaza si ce beneficii ofera?

Ei bine, in vederea realizarii acestei proceduri, medicul dentist va introduce un surub in locul dintelui lipsa, pe care il fixeaza de osul mandibular. Datorita fenomenului de osteointegrare care are loc dupa ce implantul a fost realizat, se creeaza o legatura foarte eficienta pe care se vor putea consolida in viitor lucrari protetice.

Edentatiile si implantul dentar – odata cu trecerea timpului, implanturile si-au dovedit eficienta. Mai mult decat atat, acesta a devenit tratamentul ideal in cazul edentatiilor. In urma comparatiei facute intre aceasta procedura medicala si celelalte variante care exista, implantul dentar a fost ales ca fiind cea mai buna metoda de tratament in cazul dintilor lipsa. De fapt, acesta este acum preferat in detrimentul metodelor traditionale folosite pentru a reface zonele edentate.

In continuare vom enumera cateva dintre nenumaratele avantaje de care beneficiaza cei care se hotarasc pentru un implant dentar:

Rezistenta sporita in timp – in comparatie cu vechile metode folosite in medicina dentara pentru a trata astfel de probleme ale cavitatii orale, implantul dentar si-a dovedit utilitatea. Din punct de vedere statistic, acestea pot rezista pentru perioade foarte indelungate de timp, de la 5 la 20 de ani. Bineinteles, este foarte importanta efectuarea igienei zilnice corespunzatoare.

Imbunatatirea considerabila a aspectului – unul dintre cele mai evidente beneficii pe care le ofera aceste implanturi consta in faptul ca au abilitatea de a se incadra atat de bine in cavitatea orala, incat ceilalti nu vor observa ca nu este un dinte natural.

Libertatea de a te exprima in public – daca un dinte lipsa este extrem de incomod si va poate afecta viata publica, ar trebui sa luati in considerarea posiblitatea de a beneficia de un implant dentar. Acestea va vor ajuta sa va recapatati increderea in sine si in faptul ca puteti vorbi fara impedimente.

Confortul – oricine se simte mult mai bine atunci cand stie ca arata prezentabil si nu trebuie sa se limiteze in desfasurare. Un dinte lipsa poate crea un adevarat disconfort, mai ales atunci cand sunteti pusi in situatia de a participa la un eveniment mai insemnat. Implantul dentar este ideal pentru a imbunatati imaginea de sine.

Sanatatea dintilor – toti ar trebui sa fie constienti de cat de importanta este igiena dentara si ingrijirea corespunzatoare a cavitatii bucale. Este un mediu sensibil, sansele ca aceasta sa se imbolnaveasca nefiind nicidecum neinsemnate. De aceea, este necesar sa le oferim dintilor toata atentia necesara. Dintii lipsa pot fi inlocuiti cu succes cu un implant dentar. Acesta va proteja si imbolnavirea celorlalti. Spre deosebire de puntile dentare, implantul nu necesita diminuarea dintilor invecinati, fiind o procedura non-invaziva.

Masticatia – este foarte importanta si ne poate afecta viata daca nu se poate realiza in mod corespunzator. Implantul dentar reprezinta solutia ideala pentru a impiedica deteriorarea acestui proces, care de altfel are loc zilnic. Acesta va ajuta la consumarea obisnuita a alimentelor, fara disconfortul pe care l-ar fi creat o proteza dentara.

De cand acest tip de procedura se realizeaza in cadrul cabinetelor stomatologice, nenumarati pacienti si-au imbunatatit conditiile de viata. Aceastia si-au recapatat increderea in propria persoana, si, mai mult decat atat, nu mai sunt deranjati de lipsa dintelui, respectiv a dintilor, reusind sa manance tot ceea ce isi doresc.

Oricine poate beneficia de un implant dentar, daca starea osului mandibular favorizeaza aceasta procedura, adica daca este suficient de sanatos si nu a fost afectat de anumiti factori. Rata de succes a acestor proceduri este de peste 98%.

Faptul ca nu se observa nicio diferenta intre dintele natural si implant este mai mult decat convenabil. In acest fel, atat dintii lipsa, cat si cei slabiti de boala sau de varsta ce ingreuneaza masticatia pot fi inlocuiti astfel. Cei care opteaza pentru implanturile dentare au posibilitatea de a manca ceea ce le place cel mai mult fara a experimenta vreun fel de disconfort.

Implantul dentar reda zambetul de altadata, precum si ceea ce este mai important: sanatatea cavitatii orale. Spre deosebire de dintii naturali, acestia nu se cariaza si ajuta la mentinerea unei igiene corespunzatoare. Bineinteles, sunt necesare vizitele profilactice la anumite perioade de timp pentru a fi intretinuti.

Durabilitatea crescuta si rezistenta sunt doua trasaturi ce caracterizeaza un implant dentar. Cele care au parte de ingrijirea corespunzatoare isi vor face treaba pentru un timp foarte indelungat, chiar pe tot parcursul vietii.

Atat aspectul estetic cand si vorbirea vor fi imbunatatite, iar acest lucru este destul de important mai ales pentru persoanele care lucreaza sau sunt active in public. Mai mult decat, cu ajutorul acestor implanturi, lucrarile dentare si edentatiile nu vor influenta negativ articularea cuvintelor. Din contra, acestea vor fi mult mai stabile si vor contribui la imbunatatirea modului de viata.

Durabilitatea, confortul sporit, igiena orala imbunatatita, masticatia corespunzatoare, dar si avantajele de pe plan financiar sunt numai cateva din nenumaratele beneficii pe care un implant dentar realizat corespunzator le poate oferi.